Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zserbó palacsinta-torta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 408 alkalommal

elkészítve: 152 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, s kb. fél órára a hűtőbe tesszük, de lehet pár órával előtte is, ha van időnk rá.
A diót ledaráljuk, összekeverjük a kristálycukorral.
Ha elkezdünk sütni, akkor kikészítjük a cukros-diót és a baracklekvárt.
Utána sütjük a palacsintákat. Kikészítünk egy nagyobb lapostányért, s erre helyezzük az első palacsintát. Amíg a második sül, addig ezt megkenjük kb. 1 lapos evőkanál baracklekvárral, majd megszórjuk egy púpos evőkanál cukros-dióval. Ha megsült a következő palacsinta, erre a töltelékre rátesszük, s sütjük a következőt. Amíg sül a következő, megint megkenjük a palacsintát lekvárral, majd diós cukorral, s így csináljuk, addig, amíg el nem fogy a palacsintatészta. A lényeg, hogy a tetején lekváros-diós-cukor legyen.
Berakjuk a hűtőbe, hogy kihűljön.

Amíg hűl, addig egy bögrébe beletörjük a táblacsokit, rárakjuk az 1 evőkanál étolajat, s mikró közepes fokozaton kicsit melegítjük. Ha már elolvadt a csokoládé, akkor villával összekeverjük. A hűtőből kivesszük a palacsinta-tortát, s ráöntjük a tetejére a megolvadt csokit. Szépen elsimítgatjuk majd pár órára hűtőbe rakjuk, hogy teljesen megdermedjen a csoki. Fehér csokival még kidíszíthetjük, de ez nem fontos.

Utána szeleteljük és tálalhatjuk.

sütési idő: 60 min

Személyes jó tanács

Figyeljünk oda, hogy teljesen megdermedjen a csokimáz a palacsinta-torta tetején, s csak utána vegyük ki a hűtőből, s utána tudjuk jól szeletelni.

Hozzávalók

50 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
1 üveg baracklekvár (a töltéshez)
30 dkg darált dió (a töltéshez)
3 dl szénsavas ásványvíz
10 dkg kristálycukor (a töltéshez)
1 táblacsoki (a tetejére)
1 evőkanál étolaj (a tetejére)

Kövess minket a Facebookon is!