

megtekintve: 6 438 alkalommal
elkészítve: 163 alkalommal megfőztem én is
Tésztához:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Minden korong közepébe teszünk egy kis reszelt sajtot, fél karika kolbászt és egy kis cikk lila hagymát. Félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe sorakoztatjuk.
Töltelékhez:
A kolbászt felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, a hagymát megpucoljuk, és felcikkezünk.
Tetejére:
A tetejüket felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és készre sütjük.
Díszítéshez:
Amikor megsült, kivesszük a tepsiből. Szembe fordítjuk a tésztákat úgy, hogy a boltíves oldala kifelé néz.
Apróra vágott snidlinggel megszórjuk a közepét.
Koktélparadicsom a fejük. Ici-pici majonézzel elkészítjük a szemüket és a szájukat. Egy-egy snidlingszár vége a pillangó csápja.
sütési idő: 35 min
sütési mód: alul-felül sütés
észtához:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 kávéskanál só
2 db tojás
1 ek tejföl
0.5 csomag sütőpor
Töltelékhez:
15 dkg sajt
25 dkg kolbász
1 közepes db lilahagyma
Tetejére:
1 db tojás
3 teáskanál szezámmag
Díszítéshez:
8 db koktélparadicsom
1 csokor snidling
2 ek majonéz