megtekintve: 14 289 alkalommal
elkészítve: 342 alkalommal megfőztem én is
1. A szobahőmérsékletű margarint, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a 2 tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, keményítőt és a darált diót, mogyorót vagy mandulát, és a rum vagy mandula aromát.
2. A kivajazott, lisztezett formába kanalazzuk a tésztát és megsütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
3. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd a formát levesszük róla, és porcukorral szórjuk meg. Nyakába színes szalagot kötünk.
sütési idő: 35 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
6 dkg margarin
6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
csipet só
2 egész tojás
6 dkg mogyoró, vagy mandula, vagy dió
6 dkg liszt
6 dkg keményítő
5 dkg sütőpor
1 ek rum vagy rumaroma, vagy mandula aroma
porcukor a díszítéshez