Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Vajkrémes marcipános torta recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 248 alkalommal

elkészítve: 55 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

A hozzávalókból elkészítjük a 8 tojásos vízes piskótát. (38x30 cm-es gáztepsiben sütöttem.)
Mikor készen van hosszában félbevágjuk.
A krémhez a puding elkészítjük csak a tejjel (cukor nélkül). A Ligát a a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot belekeverjük.
Az alsó piskótára rákenünk ízlés szerint a krémből (nekem kb. 1/3-a megmaradt), majd ráfektetjük a kinyújtott marcipánmasszát, erre még kenünk a krémből és rátesszük a másik piskóta lapot.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Tészta:
8 db tojás,
8 ek. víz,
16 ek. cukor,
16 ek. liszt

Krém:
0,5 liter tej,
1 csomag puncs pudingpor,
15 dkg cukor,
25 dkg Liga (margarin),
marcipánmassza (ízlés szerint én kb. 15 dkg-ot használtam)

Kövess minket a Facebookon is!