Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mogyorókrémes bukta recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 90 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 20 077 alkalommal

elkészítve: 267 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

1 dl langyos tejben és 1 kanál cukorban felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. Az elkészült tésztát meleg helyen kétszeresére kelesztjük (kb. 30 – 40 perc),majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tészt kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, a széleit ecsettel megvizzezük (könnyebben összeragad hajtogatáskor). A közepére mogyorókrémet teszünk majd a szemben levő sarkokat felhajtva, egyhén összenyomogatva becsomagoljuk a tölteléket. Az összehajtogatott rész a tepsi aljára kerüljön. Az így elkészített buktákat kizsírozott tepsibe helyezzük egymás mellé. Meleg helyen (kb. 15 perc) még megkelesztjük, a tetejét megkenjük tojás fehérjével és kb. 180 fokon süthetjük is.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A tészta természetesen elkészíthető kenyérsütő- vagy robotgépben is!
A tésztához tehetünk 1 zacskó vaníliás cukrot vagy aromát is.

Hozzávalók

60 dkg liszt,
3 dl tej,
1 tojás és 1 tojás sárgája,
10 dkg margarin v. zsiradék,
1/2 kocka élesztő (25 g),
3 ek. Cukor,
1 kk.só.

Videó az elkészítésről

Kövess minket a Facebookon is!