

megtekintve: 12 541 alkalommal
elkészítve: 306 alkalommal megfőztem én is
A burgonyát sütőben héjában megsütöttem. Amíg a burgonya sült, addig a szalonnát sütöttem ki a túrós csuszához szükséges módon. A megsült burgonya héját leszedtem.
Majd a lila hagymát, a csemegeuborkát felszeleteltem és összekevertem a tejföllel. A saláta nem szoros összetevője a receptnek, mivel volt még otthon egy kevés jégsaláta, így próbáltam variálni vele.
A salátalevéllel megágyaztam a burgonyáknak, majd nyakon öntöttem őket a tejfölös masszával és ennek a tetejére szórtam a szalonna darabkákat és egy pici őrölt pirospaprikával próbáltam még étvágygerjesztőbbé tenni.
Ugyan egyszerű, de egy ebédnek,vagy vacsorának tökéletesen megfelelő étek.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
fejenként 4 burgonya
20 dkg fehér sós szalonna
tejföl
3 darab zsenge lila hagyma
6 darab kisebb csemegeuborka
pici só
kevés pirospaprika vagy színes bors a díszítéshez
saláta a tálaláshoz