megtekintve: 12 926 alkalommal
elkészítve: 220 alkalommal megfőztem én is
Egy tálban összekeverjük a tojássárgát a porcukorral, meleg vajjal, langyos tejjel (250 ml)- a dagasztás végén még ha kell mehet bele kicsi tej), belemorzsoljuk az élesztőt, kicsit állni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a citromhéjjal, vaníliás cukorral, pici sóval, és a tojásos masszához adjuk. Sima ruganyos tésztává dagasztjuk. Ketté vesszük, egyik részbe belegyúrjuk a mazsolát, a másik részhez a kakaót. langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt rúddá sodorjuk, a két tésztát összetekerjük,kőrré hajtjuk, és papírral bélelt, vagy vajjal kikent kuglóf formába simítjuk. Ismét kelesztjük. Ha megkelt 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20 perc után 180 C fokra mérsékeljük a sütőt, és még kb. 30 percet sütjük. Sütőből kivéve lefelé fordítva kihűtjük.
sütési idő: 45 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Puha, foszlós, megvajazva, kakaóval mennyei.!
50 dkg liszt
2,2 dkg élesztő
1 tojássárga
1 vaníliás cukor
80 gr porcukor
60 gr meleg vaj
250 (270) ml meleg tej
citromhéj, marék mazsola
2 kanál kakaó
pici só