

megtekintve: 12 810 alkalommal
elkészítve: 261 alkalommal megfőztem én is
Vékonyan felszeletelem a kelt, majd egy picit megsózom. Ezután a joghurtot, mustárt és a porcukrot simára keverem, majd hozzáadom a nagyon apróra vágott, keményre főtt tojást és ráöntöm a kelre. Ezután beteszem a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ha valakinek éppen nincs otthon joghurtja, elkészítheti tejföllel is. Ha úgy tűnne, hogy nem elég híg az öntet, nem kell megijedni, mert közben enged majd levet.
Bármit lehet mellé adni, sült húst, rántott sajtot, bundás kenyeret, én most a donnás receptekből tanult sajt fasírtot készítettem hozzá.
Gyakran készítem ebédre is, mert nagyon könnyű és üdítően hat. Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni, akkor a hozzávalók mennyiségét növeljük. Nagyon jól beilleszthető egy diétás étrendbe is.
1 darab kínai kel
1 kis pohár natúr joghurt
2 evőkanál mustár
1-2 evőkanál porcukor
1 darab keményre főtt tojás
só