megtekintve: 16 317 alkalommal
elkészítve: 242 alkalommal megfőztem én is
Forrósítsunk fel 1 tk. olívaolajat egy serpenyőben, és 2 perc alatt óvatosan pároljuk benne puhára a hagymát. Öntsük hozzá a tejszínt, és kis lángon forraljuk körülbelül a felére: olyan legyen, mint egy sűrű mártás. Keverjük bele a metélőhagymát.
Magas fokozaton melegítsük fel a grillt. A maradék olívaolajjal kenjük meg a kenyereket, aztán pirítsuk meg a grillben mindkét oldalukat. Mindegyik szeletre tegyünk néhány paradicsomkarikát, sajtot, sonkát, végül 1-1 ek. hagymás-tejszínes szószt. Grillezzük a kenyereket addig, míg a sajt olvadni kezd, a tejszínes szósz pedig megpirul.
Kalória: kb 500 kcal
2 ek. olívaolaj
2 mogyoróhagyma finomra aprítva
125 ml sűrű
zsíros tejszín
kis csomó metélőhagyma felaprítva
4 vastag szelet házikenyér
2 paradicsom felszeletelve
10-12 szelet brie vagy camembert
4 vékony szelet füstölt sonka