Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós-mákos kosárka recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 254 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk sima tésztává. Folpacka csomagolva egy-két órát hideg helyen pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A diót ( mákot) összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Aki szereti tehet a töltelékekbe reszelt citromhéjat.
A pihentetett tésztából diónyi darabokat a sütőformába nyomkodunk, közepébe teszünk 1 kiskanál tölteléket teszünk. 180 C fokos sütőben, szép rózsaszínűre sütjük. ( kb. 25 perc). Még forrón kiborítjuk a formából porcukorral megszórjuk. Dobozban sokáig omlós marad.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Finom omlós sütemény, napokkal előre elkészíthető.

Hozzávalók

Hozzávalók: 20-20 darabhoz
30 dkg liszt
20 dkg margarin
pici szódabikarbóna
10 dkg porcukor
4 tojás sárgája
Mákos töltelékhez:
12,5 dkg mák
12,5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 tojás fehérje felvert habja
Diós töltelékhez:
12,5 dkg dió
12,5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 tojás fehérje felvert habja

Kövess minket a Facebookon is!