Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Raffaelló torta recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 457 alkalommal

elkészítve: 111 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát, és 180 C fokon megsütjük. ( kb. 40 perc) .
A krémhez 1 dcl tejszínt melegítünk, beletördeljük a csokit, simára keverjük, kihűtjük. A zselatint 1/2 dcl vízben megduzzasztjuk, melegítjük, majd hűtjük. A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis tejszínt, a zselatint, a kókuszreszeléket, majd a maradék 2 dcl keményre felvert tejszínhabot. A tortalapot 3 lappba vágjuk, betöltjük a lapokat, kívülről is megkenjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Alkalomhoz illően dekoráljuk.

főzési idő: 4 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, igazi ünnepi torta

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához.
6 tojás
12 kanál cukor
15 kanál liszt
4 kanál olaj
6 kanál víz
1 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
10 dkg fehér csoki
3 dcl tejszín
5-10 dkg kókuszreszelék
10 gr zselatin
Díszíteni:
1-2 dcl tejszín
raffaelló golyó

Kövess minket a Facebookon is!