Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Karácsonyi csokoládé torta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 858 alkalommal

elkészítve: 42 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük,apránként hozzá adjuk a vizet és az étolajat is.
Jó kiverjük és egy fakanállal hozzá keverjük a szárazanyagokat.
26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.
Tűpróba!

A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel,cukorral csomómentesre keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is,az apróra tördelt csokoládét és felfőzzük,majd kihűtjük,rummal ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk,betöltjük a krémmel ,a torta oldalára is hagyunk belőle.
A torta oldalát a maradék krémmel bevontam

A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk.
Megvárjuk míg megszárad és tetszés szerint díszítjük.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók:
7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek. kakaópor
A krémhez:
2 csg. csokoládés pudingpor
6 dl tej
10 dkg csokoládé
8 ek. cukor
ízlés szerint rum
3 dl habtejszín
A tetejére:
10 dkg csokoládé

Kövess minket a Facebookon is!