megtekintve: 4 123 alkalommal
elkészítve: 91 alkalommal megfőztem én is
A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, vaníliást, citromhéjat, és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe tesszük a kakaóport. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, először a fehér tésztát, majd rá a kakaós tésztát simítjuk, megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel, és 180 C fokon megsütjük.
A krémhez a meggylében megfőzzük a pudingport a cukorral együtt. Kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük. A kihűlt tésztára kenjük, tetejére simítjuk a keményre felvert tejszínhabot.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, könnyű krémes süti.
Hozzávalók a tésztához. (közepes tepsi)
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor
5 tojás
reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
2 kanál kakaópor
50 dkg magozott meggy
A krémhez:
1 tejszínízű pudingpor
4 dcl meggylé
15 dkg cukor
20 dkg margarin
Tetejére:
3 dcl tejszínhab