megtekintve: 9 342 alkalommal
elkészítve: 157 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A tésztához valókat jól összegyúrjuk, hogy könnyű tésztát kapjunk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Kétfelé is vehetjük a tésztát, akkor 2 kisebb bejglink lesz, ha nem akkor 1 de jó nagy.
A tésztát kinyújtjuk lisztezett nyújtólapon.
Ráfektetjük a bacon szalonna szeleteket,erre a vékonyra vágott csirkemellet,befűszerezzük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Feltekerjük mint a bejglit.
Tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszurkáljuk villával.
sütési idő: 35 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Aki nem szereti a bacon szalonnát, el lehet hagyni, füstölt sajt helyetthasználhatunk sima sajtot is.
Önmagában, hidegen melegen fogyasztható, de kínálhatunk mellé salátát is.
25 dkg liszt
10 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 tojás
20 dkg füstölt sajt
Ízlés szerint só
Töltelék:
sajt
bacon szalonna,
fél kg csirkemell
fűszerek:só, bors, delikát