Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csirkebejgli recept

A recept értékelése: 3,6 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 342 alkalommal

elkészítve: 157 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A tésztához valókat jól összegyúrjuk, hogy könnyű tésztát kapjunk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Kétfelé is vehetjük a tésztát, akkor 2 kisebb bejglink lesz, ha nem akkor 1 de jó nagy.
A tésztát kinyújtjuk lisztezett nyújtólapon.
Ráfektetjük a bacon szalonna szeleteket,erre a vékonyra vágott csirkemellet,befűszerezzük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Feltekerjük mint a bejglit.
Tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszurkáljuk villával.


sütési idő: 35 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Aki nem szereti a bacon szalonnát, el lehet hagyni, füstölt sajt helyetthasználhatunk sima sajtot is.
Önmagában, hidegen melegen fogyasztható, de kínálhatunk mellé salátát is.

Hozzávalók

25 dkg liszt
10 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 tojás
20 dkg füstölt sajt
Ízlés szerint só

Töltelék:
sajt
bacon szalonna,
fél kg csirkemell
fűszerek:só, bors, delikát

Kövess minket a Facebookon is!