

megtekintve: 4 571 alkalommal
elkészítve: 59 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit összekeverjük, puha rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen kb., 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt 20 darabba vágjuk, gömbölyítjük, letakarva ismét kelesztjük. A tenyerünkön kicsit kilapítjuk, közepére egy darab sajtot teszünk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ismét kelesztjük. 2 tojássárgájához adjuk a tejet, olajat, simára keverjük, majd megkenjük a zsemlék tetejét. 180 C fokos sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Finom puha, közepén az olvadozó sajt.
Hozzávalók:
10 gr száraz élesztő
60 gr cukor
2 tojásfehérje
45 ml olaj
400 ml meleg tej
720 gr liszt
kevés só
Töltelék:
kb.10-15 dkg cheddar sajt
Kenéshez:
2 tojássárgája
1 kanál tej
1 kanál olaj