

megtekintve: 21 781 alkalommal
elkészítve: 244 alkalommal megfőztem én is
A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze.
A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.
Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.
Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal)
sütési mód: légkeverés
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.
4 egész tanyasi csirkecomb
1 kg újkrumpli
1 db citrom (nagy)
2-3 maréknyi olajbogyó
6-8 gerezd fokhagyma
3-4 db babérlevél
1 dl fehérbor
3-4 ek olívaolaj
A hús pácolásához:
só (ízlés szerint)
1-2 tk ételízesítő
őrölt színes bors
késhegynyi szerecsendió
1 kk bazsalikom
1 kk kakukkfű