Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós -lekváros recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 30 min
  • nehéz
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 037 alkalommal

elkészítve: 28 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés:A tojásokat ketté választjuk,a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk a lisztet,és a keményre vert tojásfehérjével lazítjuk.

Sütőpapírral bélelt gáz tepsibe simítjuk,és 180 c sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

5 percig pihentetjük ,majd az egyik felét a sütőpapírral elkezdjük a feléig felcsavarni.

Megfordítjuk ,ezen az oldalon a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról ,levágjuk ,konyharuhaára tesszük,és ezt az oldalát ellenkező irányban szintén felcsavarjuk,teljesen kihűtjük.

A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük,belekeverjük a cukrot ,a darált diót.

A piskóta mind két oldalát kicsavarjuk,lehúzzuk a sütőpapírt,a konyharuhát.

Az egyik felét megkenjük vékonyan barack dzsemmel,majd a krém felével,felcsvarjuk,és megfordítjuk.

Ezt az oldalát is megkenjük a dzsemmel,és a krém másik felével ,és feltekerjük.

A kifolyó krémet a tetején elsimítjuk,majd hűtőben lehűtjük.

Egy tálba tördeljük az étcsokit,hozzáadjuk a vajat,és az olajat, vízgőz fölött felolvasztjuk,és a tekercsre öntjük ,elsimítjuk a tetejét. Míg puha a csokoládé ,megdíszítjük fél diószemekkel,és hűtőben megdermesztjük.

Tálalásnál vastagabb szeletekre vágjuk

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók: 5 db tojás,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt.

A krémhez: dl cukrász tejszínhab ,vagy 3 dl 30 % -os tejszín hab,1 csomag habfixáló,6 evőkanál enyhén pirított darált dió, 3 evőkanál cukor,4 evőkanál sárgabarack dzsem.

A bevonáshoz:10 dkg 52 % étcsoki .1 teáskanál étolaj,5 dkg vaj.

Kövess minket a Facebookon is!