

megtekintve: 7 006 alkalommal
elkészítve: 206 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:A tojásokat ketté választjuk,a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk a lisztet,és a keményre vert tojásfehérjével lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt gáz tepsibe simítjuk,és 180 c sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
5 percig pihentetjük ,majd az egyik felét a sütőpapírral elkezdjük a feléig felcsavarni.
Megfordítjuk ,ezen az oldalon a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról ,levágjuk ,konyharuhaára tesszük,és ezt az oldalát ellenkező irányban szintén felcsavarjuk,teljesen kihűtjük.
A hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük,belekeverjük a cukrot ,a darált diót.
A piskóta mind két oldalát kicsavarjuk,lehúzzuk a sütőpapírt,a konyharuhát.
Az egyik felét megkenjük vékonyan barack dzsemmel,majd a krém felével,felcsvarjuk,és megfordítjuk.
Ezt az oldalát is megkenjük a dzsemmel,és a krém másik felével ,és feltekerjük.
A kifolyó krémet a tetején elsimítjuk,majd hűtőben lehűtjük.
Egy tálba tördeljük az étcsokit,hozzáadjuk a vajat,és az olajat, vízgőz fölött felolvasztjuk,és a tekercsre öntjük ,elsimítjuk a tetejét. Míg puha a csokoládé ,megdíszítjük fél diószemekkel,és hűtőben megdermesztjük.
Tálalásnál vastagabb szeletekre vágjuk
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók: 5 db tojás,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt.
A krémhez: dl cukrász tejszínhab ,vagy 3 dl 30 % -os tejszín hab,1 csomag habfixáló,6 evőkanál enyhén pirított darált dió, 3 evőkanál cukor,4 evőkanál sárgabarack dzsem.
A bevonáshoz:10 dkg 52 % étcsoki .1 teáskanál étolaj,5 dkg vaj.