Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokoládés falatkák recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 8 348 alkalommal

elkészítve: 233 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Danani

Elkészítése

1. Az áfonyát és/vagy mazsolát kevés rumba beáztatjuk.
2. A krémhez a kristálycukrot feltesszük főzni annyi vízzel, ami pont ellepi és besűrítjük kb.. 112-115º C-ra, kézi próbája a hólyagpróba (a dróthurkon, a szirupba mártva cukorhártya képződik, amely azonnal el is pattan). A krém keménységét a cukoroldat töménysége határozza meg, minél töményebb az oldat annál keményebb lesz a krém. Ha a cukoroldat megfelelő sűrűségű belekeverjük a feldarabolt vajat és csokit, miután egyneművé vált, az átszitált kakaóport is belekeverjük, majd kihűlésig félre tesszük.
3. A keksz tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, amit ízesíthetünk kevés rummal, a marcipánt néhány mm vastagságúra kinyújtjuk és a kekszekkel megegyező méretű korongokat szúrunk ki belőle, majd a kekszek tetejére helyezzük.
4. Az áfonyát és/vagy mazsolát lecsepegtetjük és a marcipánnal bevont kekszek tetejére helyezünk egy-egy szemet.
5. Miután a krém kihűlt kb. egy teáskanálnyit kézzel rásimítunk a kekszekre.
6. A bevonáshoz a csokit gőz fölött megolvasztjuk és annyi étolajat adunk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Kimártjuk benne a krémmel bevont kekszeket, miután a csoki megdermedt tálalhatjuk is.
7. A keksz helyett egyéb kakaós omlós tésztából is elkészíthetjük a süteményt.

főzési idő: 5 min

Hozzávalók

hozzávaló
A tésztához:
1 csomag kakaós omlós keksz
A krémhez:
10 dkg kristálycukor, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 2,5 dkg kakaópor, kevés víz
A töltelékhez:
10 dkg marcipán,5 dkg aszalt áfonya és/ vagy mazsola, kb. 5 evőkanál lekvár, kevés rum
A bevonáshoz:
10 dkg étcsokoládé, kevés étolaj

Kövess minket a Facebookon is!