megtekintve: 7 374 alkalommal
elkészítve: 68 alkalommal megfőztem én is
A karajt fűszerezzük, majd teflon serpenyőben elősütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát, egy tányérra kivesszük, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, a fokhagymát. A megfőtt krumpli felét kizsírozott kis tepsi aljára karikázzuk, ( enyhén sózzuk. Rákanalazzuk a dinsztelt hagyma felét, ráterítjük a karajszeleteket, majd a maradék hagymát, fele pirított szalonna kockát, majd rá karikázzuk a maradék krumplit. A tejfölben simára keverjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a maradék szalonna kockát, és a krumplira simítjuk. 190 C fokos sütőben kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
sütési idő: 1 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom omlós hús, fűszeres "körettel".
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet csont nélküli karaj
só-bors
pirospaprika
kb. 1/2 kg krumpli
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 dkg kolozsvári szalonna
30-35 dkg tejföl
2 tojássárgája
2 kanál olvasztott zsír
pici só
őrölt kömény
őrölt bors
pirospaprika