megtekintve: 6 075 alkalommal
elkészítve: 135 alkalommal megfőztem én is
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, picit sót, a búzadarát, tejfölt, vaníliás cukrot. A tojás fehérjét keményre verve óvatosan hozzákeverjük. ) én adtam hozzá 2 kanál rizslisztet) 1-2 órára hűtőbe tettem. A zsiradékon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Nagyobb diónyi gombócokat gyúrunk, és lobogó forró vízben kifőzzük. ( ha a tetejére feljön, még egy-két percig főzzük). Még forrón megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában, a tejfölt a tetejére kanalazva tálaljuk.
főzési idő: 15 min
25 dkg túró
6 kanál búzadara
1 tojás
1 vaníliás cukor
1 kanál tejföl
pici só
(1-2 kanál rizsliszt)
3-4 kanál zsemlemorzsa
zsiradék
Tetejére:
édesített tejföl