Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Banános-kekszes alagút (Sütés nélküli) recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 17 586 alkalommal

elkészítve: 178 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint) majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót.

Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza. (a tejet apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza)

Az őzgerinc formát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd lapogassuk bele a kekszes masszát.

Ezután tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a krémet.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

A banánt készítsük el... vágjuk le a két végét.

Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál krémet.

Ezután helyezzük a közepére a banánt, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet. (lehetséges hogy nem kell az összes krém, azt nassoljuk el :) )

Ezután rakjuk ki a tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Személyes jó tanács

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a banános-kekszes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Kekszes rész hozzávalói egy 32x10x5 cm-es őzgerincformához:


25 dkg darált keksz (háztartási keksz)
15 dkg vaj (v. Rama margarin)
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek holland kakaó
2-3 ek rum
kb. 0,5 dl tej

Kell majd még kb. 16-20 db keksz a krém tetejére.


Vaníliás mascarponekrém hozzávalói:

25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl Hulala (v. habtejszín)
10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
2-3 db banán

Kövess minket a Facebookon is!