

megtekintve: 9 016 alkalommal
elkészítve: 214 alkalommal megfőztem én is
Először a kakaós piskótát készítjük el: A tojások sárgáját a kristálycukorral, és az étolajjal habosra kikeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá,és óvatosan összekeverjük a tojássárgás masszával. A lisztet a kakaóporral, és a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk apránként a tojásos masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben tű próbáig sütjük.
Másodszor a sárga piskótát készítjük el: A tojások sárgáját a kristálycukorral, és az étolajjal habosra kikeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá,és óvatosan összekeverjük a tojássárgás masszával. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk apránként a tojásos masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben tű próbáig sütjük.
A kakaós piskótát félbe vágjuk, és hagyjuk kihűlni mind a 3 piskóta lapot. Míg hül, elkészítjük a Párizsi krémet.
A habtejszínt a porcukorral felforraljuk, közben hozzákeverjük a kakaóport, majd amikor sima, bársonyos a krém, és még meleg, belekeverjük a margarin harmadát.Hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni. A maradék margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a csokis keveréket, majd a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozzuk össze, addig, amíg teljesen egyneművé nem válik.
Ha már kihűlt a tészta is és a krém is, kezdhetjük összeállítani: Kakaós piskóta alulra, ezután krém következik, aztán sárga piskóta, újra krém, majd a tetejére a kakaós piskóta. Erre rajuk a maradék krém kb.háromnegyedét, elsimítjuk egyenletesen (egy kevés krém kell csak a diszítéshez), habzsák segítségével bogyókat nyomunk rá egymás mellé. Legvégül tortadarával megszórjuk az egész tetejét.
Ha a tepsi mérete nagyobb, tanácsos dupla adag krémet készíteni!
A kakaós piskótához:
6 db tojássárgája
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál étolaj
6 db tojásfehérje
10 dkg búzaliszt
2 dkg kakaópor
1 sütőpor
A sárga piskótához:
3 db tojássárgája
8 dkg kristálycukor
1 evőkanál étolaj
3 db tojásfehérje
6 dkg búzaliszt
fél sütőpor
A párizsi krémhez:
2.5 dl habtejszín
25 dkg porcukor
12.5 dkg kakaópor
35 dkg margarin
A diszítéshez:
2 evőkanál tortadara - étcsokoládés