Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zalakocka recept

A recept értékelése: 4,6 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 003 alkalommal

elkészítve: 180 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Erika Gazdagné

Elkészítése

Először a kakaós piskótát készítjük el: A tojások sárgáját a kristálycukorral, és az étolajjal habosra kikeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá,és óvatosan összekeverjük a tojássárgás masszával. A lisztet a kakaóporral, és a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk apránként a tojásos masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben tű próbáig sütjük.

Másodszor a sárga piskótát készítjük el: A tojások sárgáját a kristálycukorral, és az étolajjal habosra kikeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá,és óvatosan összekeverjük a tojássárgás masszával. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk apránként a tojásos masszához. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben tű próbáig sütjük.

A kakaós piskótát félbe vágjuk, és hagyjuk kihűlni mind a 3 piskóta lapot. Míg hül, elkészítjük a Párizsi krémet.

A habtejszínt a porcukorral felforraljuk, közben hozzákeverjük a kakaóport, majd amikor sima, bársonyos a krém, és még meleg, belekeverjük a margarin harmadát.Hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni. A maradék margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a csokis keveréket, majd a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozzuk össze, addig, amíg teljesen egyneművé nem válik.

Ha már kihűlt a tészta is és a krém is, kezdhetjük összeállítani: Kakaós piskóta alulra, ezután krém következik, aztán sárga piskóta, újra krém, majd a tetejére a kakaós piskóta. Erre rajuk a maradék krém kb.háromnegyedét, elsimítjuk egyenletesen (egy kevés krém kell csak a diszítéshez), habzsák segítségével bogyókat nyomunk rá egymás mellé. Legvégül tortadarával megszórjuk az egész tetejét.

Személyes jó tanács

Ha a tepsi mérete nagyobb, tanácsos dupla adag krémet készíteni!

Hozzávalók

A kakaós piskótához:
6 db tojássárgája
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál étolaj
6 db tojásfehérje
10 dkg búzaliszt
2 dkg kakaópor
1 sütőpor

A sárga piskótához:
3 db tojássárgája
8 dkg kristálycukor
1 evőkanál étolaj
3 db tojásfehérje
6 dkg búzaliszt
fél sütőpor

A párizsi krémhez:
2.5 dl habtejszín
25 dkg porcukor
12.5 dkg kakaópor
35 dkg margarin

A diszítéshez:
2 evőkanál tortadara - étcsokoládés

Kövess minket a Facebookon is!