megtekintve: 11 479 alkalommal
elkészítve: 248 alkalommal megfőztem én is
1. A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk.
2. Lisztet, csipet sót és a tojást vízzel nokedlitészta sűrűsségűre keverjük.
3. Majd hozzáadjuk a cseresznyét.
4. Felrakunk egy fazék vizet, ha forr, kanál segítségével a tésztából galuskákat szaggatunk, és a lobogó vízbe rakjuk. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük a tésztát, ami feljön a víz tetejére.
5. Közben zsemlemorzsát pirítunk, és a kifőtt galuskákat beleforgatjuk. Tálaláskor megporcukrozzuk, mindenki ízlése szerint.
főzési idő: 4 min
40 dkg liszt
csipet só
1 egész tojás
50 dkg magozott cseresznye
porcukor
zsemlemorzsa