Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós lekváros kiflik recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 163 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Elkészítése

Egy tálba tegyük a lisztet, sót, élesztőt a cukrot és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a langyos tejet, olvasztott vajat és a tojást. Dolgozzuk össze a tésztát, utána osszuk négy egyenlő részre és formáljunk belőlük gömb alakokat, 20 percig hagyjuk pihenni, kelni a tésztákat. Amíg a tészták pihennek addig összekeverjük a darált diót a cukorral.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Külön - külön két tésztadarabot kör alakúra nyújtunk, az egyiket megkenjük három evőkanál lekvárral és megszórjuk a cukros dió felével is. A másik tésztalapot pedig ráhelyezzük, befedjük vele.
Finoman lenyomkodjuk és egy éles késsel 16 körcikkre felvágjuk. Ezután szorosan feltekerjük és a tepsire tesszük. A felsorakoztatott kifliket megkenjük tojássárgájával, a durvára vágott diót összekeverjük cukorral és megszórjuk a tetejüket.
180 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ugyanígy teszünk a másik két tésztadarabbal is.
Jó étvágyat!

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

650 g finomliszt
1 teáskanál só
80 g kristálycukor
1 db tojás
300 ml langyos tej
80 g olvasztott vaj
7 g por élesztő
töltelék:
6 evőkanál tetszőleges ízű lekvár
80 g darált dió
80 g kristálycukor
durvára aprított dió a tetejére és kristálycukor
1 db tojássárgája (tetejére)

Kövess minket a Facebookon is!