Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos-sós miniperec recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 311 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagra, kiszaggatjuk a perec formával és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tetejét lekenjük a felvert tojással tetszés szerint megszórjuk a reszelt sajttal ,köménymaggal ízlés szerint. ( Amennyiben sósat szeretnénk, a pép hozzávalót összekeverjük. Mikor szép rózsaszín a perec, jól megspricceljük vele a pereceket, és pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy rászáradjon).
3. Előmelegített 190 fokos sütőben 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)

sütési idő: 10 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Finom, omlós, dobozban sokáig eláll.

Hozzávalók

40 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj
10 dkg zsír
2 csapott teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
20 dkg reszelt sajt
kb. 3 evőkanál tejföl
Tetejére:
1 felvert tojás
5 dkg reszelt sajt
Sós pép:
1 kanál liszt
1 kanál só
kevés víz

Kövess minket a Facebookon is!