megtekintve: 10 193 alkalommal
elkészítve: 292 alkalommal megfőztem én is
A tojások fehérjét pici sóval és a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Két fele vesszük, az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaót , a vaníliás cukrot, és a fehér tésztára csurgatjuk, fakanál nyelével márványosra keverjük. 180 C fokos sütőben megsütjük ( kb. 20 perc). Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a túrót, vaníliás cukrot, és simára keverjük. A megsült, konyharuhára borított, és feltekert piskótát- miután kihűlt- megkenjük a túrós töltelékkel, felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük egy pár órára. Utána szeleteljük.
sütési idő: 20 min
sütési mód: alul-felül sütés
Legjobb egy éjszakát a hűtőben pihentetni, másnap gyönyörűen lehet szeletelni.
A piskótához:
4 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez:
25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
mehet bele kis reszelt citromhéj