megtekintve: 11 256 alkalommal
elkészítve: 270 alkalommal megfőztem én is
A sárga tésztához a puha Ramát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd vigyázva, nehogy összetörjük, a kikevert tojásos masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, liszttel behintjük, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A sárga tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk benne. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. ( Tűpróba) Amíg sül, a barna tésztát a sárgához hasonlóan, a kakaóport is hozzáadva kikeverjük. A megsült sárga tésztát gyúródeszkára borítjuk. Megvárjuk, amíg a tepsi kihűl, majd újból kikenjük, belisztezzük és a barna tésztát beleöntjük. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző tésztát. Amikor kihűltek, a két, kész tésztalapot hosszában pontosan kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: a sárga lapra tesszük a barnát, majd ismét sárgát, arra pedig barnát. Az így kapott sütemény tetejére egy nagyobb vágódeszkát vagy sima tálcát fektetünk és arra egy fektetünk és arra egy fél kilós súlyt, vagy valami nehezéket teszünk, amivel egy órára lenyomatjuk. A nehezéket levéve a süteményt keresztben éles késsel kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva (ügyelve, hogy a sárgára kakaós rész kerüljön), lekvárral „összeragasztva” hosszában egymásra rakjuk. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat csokimázzal bevonjuk.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A sárga tésztához
12 dkg finomliszt
3 darab tojás
1 darab citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
16 dkg porcukor
16 dkg Rama
A barna tésztához
10 dkg finomliszt
2 dkg keserű kakaópor
3 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
16 dkg porcukor
16 dkg Rama
A töltelékhez 30 dkg sárgabaracklekvár