megtekintve: 5 660 alkalommal
elkészítve: 118 alkalommal megfőztem én is
1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk apránként elkeverve a margarint és simára keverjük. Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a cukrot, a tejfölt és az aromákat. Amikor ezt is elegyítettük, kézi habverővel hozzáadjuk a tojásokat, ügyelve rá, hogy ne verjük fel túlságosan.
2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a csokicseppekkel, a szódabikarbónával, sóval.
3. Spatulával hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz a csokoládékrémes nedves hozzávalókat, papír muffin formákba töltjük őket.
4. Előmelegített sütőben 200 °C-on 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 160 °C-ra és további 20 percig, tűpróbáig sütjük őket.
Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Felvert habtejszínnel, csokoládé sziruppal, olvasztott tejcsokoládéval díszítve tálaljuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
A muffinokhoz:
- 150 g liszt
- 40 g holland kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
- 120 g étcsokoládé
- 110 g margarin
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 110 g tejföl
- 1 tk vanília aroma
- 1 tk csokoládé aroma
- 50 g sütésálló csokoládé csepp
- 1 kk só
Tetejére :
- 200 ml habtejszín
- csokoládé szirup
- 100 g olvasztott tejcsokoládé