megtekintve: 12 178 alkalommal
elkészítve: 221 alkalommal megfőztem én is
Én úgy készítettem, hogy fél üveg meggybefőttet, fél üveg szilvabefőttet beleöntöttem egy lábosba, + 1 egész almát meghámoztam, apró kockákra vágtam, s azt is beleraktam, majd még kb. 2-3 dl vizet öntöttem hozzá. Raktam bele 1 evőkanál kristálycukrot, 1 mokkáskanál őrölt fahéjat, 1 csomag vaníliás cukrot, s felforraltam.
Amíg felforrt, addig egy bögrébe raktam 1 lapos evőkanál lisztet, 1 és fél dl tejet, majd villával jól összekevertem. A felforrt levest félrehúztam, s teaszűrőn beleöntöttem ezt a lisztes-tejes habarást, s megkevertem, majd visszaraktam a gázra, s kb. 8 percig forraltam - kevergettem, nehogy leégjen, s hogy csomómentes legyen - majd elzártam alatta a gázt, s készen is van a vegyes gyümölcsleves.
De lehet bármilyen gyümölccsel elkészíteni. Nyáron szoktam friss őszibarackkal, szőlővel, de akármilyen befőttből el lehet készíteni.
főzési idő: 30 min
Szoktam tenni bele néha 1 egész banánt is karikára vágva, de akár kiwivel is nagyon finom, ki melyik gyümölcsöt szereti.
fél üveg meggybefőtt
fél üveg szilvabefőtt
1 egész alma
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál liszt
1,5 dl tej
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
3 dl víz