Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Parlament szelet recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 996 alkalommal

elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A tepsit kibélelünk sütőpapírral ,a diót egyenletese rászórjuk.
Sütőbe tesszük 170 fokra,pár perc alatt megpörköljük,majd kihűtjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A lisztet,diót ,sütőport elkeverjük ,majd hozzá adjuk a cukros tojáshabhoz.
Ráöntjük a kihűlt,tepsiben várakozó dióra.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk,a sütőpapírt lehúzzuk róla.
Hagyjuk kihűlni.
A diós rész lesz a sütemény teteje.

A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, /akkor jó,ha bele mártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le,hanem keményen áll a végén a krém)majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk(nem forraljuk).
A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.
Összeállítás:
A piskótára rákenjük egyenletesen a nutellát.
Kávéba mártott keksszel kirakjuk.
Erre kerül a krém.
Cukrozatlan kakaóporral beszitáljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap éles késsel szeleteljük fel.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

23 × 34 cm tepsihez
Hozzávalók:
A piskótához:
7 tojás fehérje
14 dkg cukor
6 dkg liszt
7 evőkanál darált dió
1 tasak sütőpor
Továbbá:
25 dkg dió (egész vagy fél darabos)
A krémhez:
7 tojás sárgája
14 dkg cukor
1 vaníliás cukor
50 ml víz
4 dl habtejszín
10 g zselatin
Az összeállításhoz:
20 dkg háztartási,szögletes keksz
30 dkg nutella
1 dl kávé
A tetejére:
1 púpozott evőkanál kakaópor

Kövess minket a Facebookon is!