megtekintve: 3 298 alkalommal
elkészítve: 70 alkalommal megfőztem én is
2 db 3 tojásos piskótatekercset sütünk. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzá szitáljuk a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojások habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőbe megsütjük.
A 7 tojásból piskótát sütünk. ( hasonlóan járunk el, mint a tekercsnél.) A krémhez gőz fölött össze melegítjük a joghurtot a kétféle cukorral, majd a hideg vízben meg duzzasztott zselatint hozzáadjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott barackot, végül a keményre felvert tejszínhabot.
A kihűlt tekercseket megkenjük lekvárral, feltekerjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, A szeletekre vágott piskótatekerccsel kirakjuk az alját. A krémet rá simítjuk, majd rátesszük a piskóta lapot. fóliával " lenyomjuk" ( akár egy vékonyabb vágó deszkát is ráteszünk), egy éjszaka hűtőbe tesszük. Másnap tálcát borítunk rá, és átfordítjuk, így a tekercsek felülre kerülnek. Kockára vágva tálaljuk.
sütési idő: 3 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, mutatós sütemény, dísze lehet az ünnepi asztalnak.
Hozzávalók a piskótához. (28x35 cm tepsi)
7 tojás
7 kanál liszt
7 kanál cukor
1 teáskanál sütőpor
A piskótatekercshez:
3 tojás
3 kanál liszt
3 kanál cukor
lekvár a kenéshez
A krémhez
6 dcl natúr joghurt
6 kanál cukor
5 csomag vaníliás cukor
30 gr zselatin
1 doboz őszibarack befőtt
3 dcl habtejszín