megtekintve: 7 201 alkalommal
elkészítve: 162 alkalommal megfőztem én is
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és tovább verjük. A végén már csak fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Két részletben sütjük. ( ha van két 18 cm-es formánk, még jobb)-. Ha teljesen kihűlt ketté vágjuk, tehát lesz 4 lapunk.
A krémhez a mascarponét, a joghurtot és cukrot simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a keményre felvert hulalát, meg a fagyasztott a gyümölcsöt. A kihűlt lapokat betöltjük, oldalát is vékonyan bekenjük krémmel. Én most buborékfóliás csoki palástot készítettem köré, tetejét bevontam csokival. Tetszés szerint díszítjük.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a piskótához. (18 cm)
8 tojás
4 dkg darált dió
1 sütőpor
8 dkg liszt
6 dkg cukor
A krémhez:
2 dcl hulala
25 dkg mascarpone
2 dcl natur joghurt
20 dkg erdei gyümölcs ( fagyasztott)
10-15 dkg cukor