megtekintve: 12 288 alkalommal
elkészítve: 312 alkalommal megfőztem én is
Az őszibarackot megmossuk, a magot eltávolítjuk. A sütőformát - kb. 26 cm átmérőjű - sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a fenti sorrendben és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
A barackokat hasábokra vágjuk és a süteményen egyenletesen elosztjuk.
A mázhoz a hozzávalókat egy keverőedényben összekeverjük, és a tortán elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
A megsült süteményt sötőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
Tésztához:
10 dkg búzaliszt
1 kiskanál sütőpor
2,5 dkg kukoricakeményítő
7 dkg porcukor
6 dkg margarin
3 tojás
1 tk. citromaroma
1 tasak Vanillincukor
Mázhoz:
15 dkg joghurt
150 ml habtejszín
8 dkg porcukor
1 tasak vaníliaízű puding
1 tojás
4 őszibarack és porcukor