megtekintve: 22 692 alkalommal
elkészítve: 237 alkalommal megfőztem én is
A lisztből a cukorral, vajjal, tojássárgájával és a sütőporral tésztát gyúrunk és letakarva fél órát pihentetjük. Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, a hibás részeket és a magházat eltávolítjuk.
A tésztát két cipóba osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és egy kivajazott kisméretű tepsibe fektetjük. Behintjük a zsemlemorzsával és a darált dióval, majd egyenletesen elterítjük rajta a kinyomkodott, és a cukorral meg a mazsolával összekevert reszelt almát. A tészta másik felét kinyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket.
Villával több helyen megszurkáljuk és a tetejét beszórjuk a durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk.
sütési idő: 40 min
1 kg alma
40 dkg liszt
20 dkg vaj
8 ek. cukor
2 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
5 dkg mazsola
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg darált dió
10 dkg durvára vágott dió