megtekintve: 9 510 alkalommal
elkészítve: 225 alkalommal megfőztem én is
Az almákat megpucolom, apró kockákra vágom és a fagyos szilvával együtt felteszem főni egy kb 3 literes fazékban. Ízesítem, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral/édesítővel. Közben a pudingport kb 2 dl tejben csomómentesre keverem, és a felforrt leveshez adom. Összeforralom. Télen langyosan-melegen, nyáron jégbe hűtve tálalom.
főzési idő: 10 min
Ritkán készítek 2 egyforma gyümölcslevest, de többnyire az alma az alapja a többi, ami épp érik, vagy ami van a fagyómban :D
4 db alma
kb 20 dkg magozott fagyasztott szilva
cukor/eritrit
fél rúd fahéj
5-6 szem szegfűszeg
fél cs. vanília ízű pudingpor
tej/tejszín