Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csípős-sült oldalas. recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 157 alkalommal

elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése


Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, majd dörzsöljük be alaposan a zúzott fokhagymával.

Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy ellepje.

Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek kellőn átjárják a húst.

A mézet, a mustárt, és a csípős paprikaszószt keverjük össze egy tálba.

A sertészsírt olvasszuk fel, majd öntsük bele egy tepsibe.

Vegyük ki a hűtőből a bepácolt oldalast, alaposan csepegtessük le, majd papírtörlővel itassuk le a nedvességet.

Ezután alaposan forgassuk bele a mézes-mustáros csípős mázba, tegyük bele a tepsiben lévő zsírba, majd öntsük alá a vizet, és alufóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten két óra alatt pároljuk puhára.

Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (sütés közben többször forgassuk meg, hogy egyenletesen süljön)

Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé.

hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács


Tálaláskor a sült oldalast ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.

Hozzávalók

1 kg oldalas
4-5 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű (szárított)
1 tk majoránna (szárított)
2 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
kb. 5-6 dl tej
3 ek méz
2-3 ek dijoni mustár
1 ek csípős paprikaszósz (Heinz jalapeno szósz)

A sütéshez:

20 dkg sertészsír
2 dl víz

Kövess minket a Facebookon is!