Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Habos cseresznyés pite! recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 738 alkalommal

elkészítve: 96 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés : veszünk egy tálat és beleöntjük a joghurtot,az olajat ,bele ütjük a tojásokat,majd kézi habverővel kikavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet ,a sütőport,és a vaníliás cukrot,a csipet sót ,összekeverjük.
Egy tepsit (20X30 cm ) kizsírozzunk ,meg hintjük liszttel és bele simítjuk a tésztafelét.
Az megmossuk kimagozott cseresznyét le csepegtetjük, majd a félével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk és a maradék cseresznyével megszórjuk a tészta tetejét.
180 c előmelegített sütőbe toljuk 25-28 percre.
Amíg sül a tészta a csipet sóval elkezdjük felverni a tojás fehérjét ,amikor félig felvertük apránként hozzá adjuk a cukrot.
Kemény habot verünk.
Ha tészta majd nem megsült akkor kivesszük a sütőből és ráhalmozzuk a felvert tojás fehérjét, elsimítjuk ,és vissza toljuk sütőbe kb 10 -05 percre .
Inkább szárítjuk mint süssük. Hagyjuk kihűlni mert így könnyebb felvágni.
Langyosan kockára vágjuk

sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A tojás fehérjéhez mindig adok egy csipet sót mielőtt elkezdem felverni.

Hozzávalók

3 db 125 ml (375 ml) krém joghurt,
175 ml étolaj,
A mérce egy 2 dl bögre!
2 bögre cukor,
4 bögre liszt,
1 csomag, vaníliás cukor,
1 db sütőpor,
csipet só,
60 dkg magozott cseresznye
friss,3 db egész tojás.
A habcsókhoz :
3 tojás fehérje,
6 evőkanál cukor.

Kövess minket a Facebookon is!