megtekintve: 10 679 alkalommal
elkészítve: 301 alkalommal megfőztem én is
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffinsütőt vékonyan kivajazzuk.
2. A lisztet és a sütőport elvegyítjük.
3. A marcipánt a konyakkal krémesre keverjük. Kikeverjük a cukorral, a tejföllel, a vajjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojásokat, és gyorsan beledolgozzuk a lisztes keveréket.
4. A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180 °C-on (középen, légkeverésesnél 160 °C) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat pihentetjük a sütőformában 5 percig, majd kivesszük és süteményesrácsra tesszük hűlni.
5. A tetejét díszítjük úgy, hogy 10 dkg porcukrot 2-3 evőkanál citromlével elkeverünk és ételszínezékkel rózsaszínre, vagy pirosra színezzük. A mázzal szíveket rajzolunk a muffinokra.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
Akkor a legmutatósabb, ha a tésztát szív alakú muffinformában sütjük meg. Alternatív megoldásként speciális szóróval vagy sablonnal szíveket szórunk rá porcukorból vagy kakaóporból. Vagy csak csokoládészíveket teszünk a muffinokra.
20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
10 dkg marcipán
2-3 evőkanál konyak (vagy tej)
10 dkg cukor
20 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
egy csipetnyi só
2 tojás
vaj vagy margarin a muffinsütőformához
A tetejére:
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál citromlé
élelmiszer színezék