Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Halloween horror torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 274 alkalommal

elkészítve: 60 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy edényben elkeverjük.

2. A kockára vágott puha margarint, olajat, cukrot és vanília aromát összeöntjük egy másik edényben és elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra verjük. Ügyeljünk rá, hogy ne lépjük túl ezt az időt!
Kettesével hozzáadjuk a tojásokat, és kézi habverővel egyneművé forgatjuk őket.

3. Hozzáadjuk a lisztes keverék felét, átkeverjük, majd a szobahőmérsékletű írót/tejet és kézi habverővel lassan simára keverjük. Előfordulhat, hogy a margarin kicsit kicsapódik, de ettől nem lesz rossz a tésztánk! :)

4. Beleöntjük a lisztes keverék másik felét is.A piskóta tésztáját egy-egy külön edényben szétválasztjuk. Az egyikhez pár csepp piros ételfestéket keverünk, a másikba pedig pár csepp feketét és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét.

5. Három piskótát készítünk. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd pár kanál fekete és pár kanál piros tésztát kanalazunk bele felváltva, ügyelve rá, hogy a következő két piskótához is maradjon belőlük.

6. Előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig készre sütjük őket kb 25-30 perc alatt. Ezután rácson hagyjuk őket teljesen lehűlni.

7. A krémhez gőz felett megolvasztjuk a fehércsokit, hagyjuk lehűlni, majd elektromos habverővel lassú fokozaton kanalanként a mascarponehoz adagoljuk, végül ételfestékkel pirosra színezzük.

8. A piskóták tetejét egyenletesre levágjuk, megkenjük a krémmel, a harmadik piskóta lapot pedig aljával felfelé helyezzük a torta tetejére, hogy sima felületet vonhassunk be.

9. A cukrászhabot felverjük, tortakártyával egyenletesen elsimítjuk a torta tetején és oldalain, a maradék habot pedig habzsákba töltjük.

10. A díszítéshez a fehércsokit gőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az egyenként hozzáadott olajjal, majd ételfestékkel pirosra színezzük. Teáskanállal a torta szélein végigcsorgatjuk, majd a habzsákból halmokat nyomunk a torta tetejére és kuszán összecsíkozzuk a halmokkal együtt a torta tetejét a maradék pirosra festett fehércsokival.

sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Piskótához:
- 293 g liszt
- 2 1/2 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 112 g szobahőmérsékletű margarin
- 108 ml olaj
- 310 g kristálycukor
- 1 ek vanília aroma
- 4 db "L" tojás
- 240 ml író (zsíros tej is jó)
- 140 g olvasztott étcsokoládé
- fekete ételfesték
- piros ételfesték

Krémhez:
- 200 g fehércsokoládé
- 250 g mascarpone
- piros ételfesték

Díszítéshez:
- 250 ml cukrászhab
- 100 g fehércsokoládé
- 2 ek olaj
- piros ételfesték

Kövess minket a Facebookon is!