megtekintve: 6 356 alkalommal
elkészítve: 147 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a tejet a cukorral meglangyosítjuk belemorzsoljuk az élesztőt és fel felfuttatjuk.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet ,bele rakjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat,a rumot, a csipet sót,és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. És jól ki dagasztjuk,vagy inkább felverjük ,hogy jó hólyagos legyen a tészta.
A tetejét meg lisztezzük egy konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt átgyúrjuk és kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval.
Konyharuhával letakarjuk 15 percig újra kelesztjük.
Az olajat felmelegítjük de ne túl forróra mert akkor hirtelen sül a fánk és nyers marad a belseje.
Az első oldalt fedő alatt sütjük ,majd ha megfordítjuk akkor már nélküle.
Papírtörlőre kiszedjük .
A sárgabarack dzsemet egy cumiba tesszük és megtöltjük a fánkok alját.
A tetejét megszórjuk porcukorral és csoki öntettel.
sütési idő: 5 min
hőfok: 180 °C
50 dkg liszt,
2,5 dl tej,
2 marék cukor,
3 dkg élesztő,
csipet só,
3 tojás sárgája,
5 dkg olvasztott vaj,
2 teáskanál rum,
30 dkg sárgabarack dzsem,
2 evőkanál porcukor.
4 dl olaj,
csoki öntett.