megtekintve: 13 022 alkalommal
elkészítve: 246 alkalommal megfőztem én is
1. A töltelékhez a zöldborsót lobogós sós vízben megfőzzük. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, a sót, a tojást, és a tejet, majd alaposan kidagasztjuk.
2. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát. Fél cm vékony téglalappá nyújtjuk, és megkenjük krémsajttal. A kukoricát és a főtt borsót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát.
3. A keverékkel megszórjuk a krémsajttal megkent tésztát, ráreszeljük a sajtot, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Ezután 5 cm széles darabokat (csigákat) vágunk belőle, majd egy fakanál nyelével középen lenyomjuk.
4. A tetejét a tejjel kikevert tojássárgájával megkenjük, megszórjuk a magokkal. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
20 darabhoz:
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
2,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
5 dkg vaj
1 teáskanál só
1 tojás
3 dl tej
A töltelékhez:
15 dkg zöldborsó
1 doboz kukorica (17 dkg, konzerv)
1 nagy csokor metélőhagyma
20 dkg natúr krémsajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
A tetejére:
1 tojássárgája
3 ek. tej és magok a szóráshoz