

megtekintve: 6 768 alkalommal
elkészítve: 112 alkalommal megfőztem én is
1. Keményre főzünk 4 tojást, lehűtjük, a héját levesszük.
2. A tejet felfőzzük a margarinnal, egy csipet sóval. Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük. Levesszük a tűzről, egyenként belekeverünk két egész tojást és a tojássárgáját. Megszórjuk a sajttal, sima tésztává gyúrjuk, hagyjuk kihűlni.
3. A kemény tojásokat középen félbevágjuk. Belső felüket megszórjuk a sóval, borssal és a chiliporral.
4. A tésztát fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és 8 egyenlő négyzetet vágunk belőle. Mindegyikre fél kemény tojást helyezünk. A tésztával beterítjük úgy, hogy gombóc legyen belőle.
5. Felforrósítjuk az olajat, és a gombócokat aranybarnára sütjük benne. A felesleges olajat törlőpapírral leitatjuk. Salátával és tartármártással tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
6 tojás + 1 tojássárgája
1 dl tej
8 dkg margarin
10 dkg liszt
5 dkg reszelt parmezán sajt
egy csipet chilipor
A sütéshez:
Bőven olaj