Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Élesztőmentes durumkenyér recept

A recept még nem lett értékelve
  • 15 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 11 046 alkalommal

elkészítve: 257 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.

Majd beleöntjük a vizet és végül az olajat.

Rugalmas tésztát gyúrunk, és egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük.

Hosszában bevágjuk a kenyeret (egész az aljáig kettévágjuk), és 170 fokon kb. 45-50 percig sütjük.

Amikor megsült, egyből kivesszük a formából, és rácsra tesszük hűlni.

sütési idő: 50 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alsó sütés

Személyes jó tanács

Kicsit tömöttebb az állaga, mint a sima kenyérnek. 3-4 nap után is simán szeletelhető, nem morzsolódik, nem esik szét.

Hozzávalók

350 g durumliszt
150 g rétesliszt
4 kk. burgonyapehely
1 tk. só
1 cs. sütőpor
300 ml víz
2 ek olaj

Kövess minket a Facebookon is!