megtekintve: 11 046 alkalommal
elkészítve: 257 alkalommal megfőztem én is
Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.
Majd beleöntjük a vizet és végül az olajat.
Rugalmas tésztát gyúrunk, és egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük.
Hosszában bevágjuk a kenyeret (egész az aljáig kettévágjuk), és 170 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Amikor megsült, egyből kivesszük a formából, és rácsra tesszük hűlni.
sütési idő: 50 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alsó sütés
Kicsit tömöttebb az állaga, mint a sima kenyérnek. 3-4 nap után is simán szeletelhető, nem morzsolódik, nem esik szét.
350 g durumliszt
150 g rétesliszt
4 kk. burgonyapehely
1 tk. só
1 cs. sütőpor
300 ml víz
2 ek olaj