megtekintve: 6 960 alkalommal
elkészítve: 202 alkalommal megfőztem én is
A margarint és a cukrot jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a rumot.
A tésztát ketté vettem,felét dió formában sütöttem ki.
A másik felét kinyújtottam és kifli formával kiszúrtam.
Az egyik végét a kiflinek cukrozott dióval szórtam meg.
180 fokon sütöttem ki.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A töltelékhez valókat krémesre keverjük és a diókat összeragasztjuk.
A kihűlt kifli másik végét olvasztott csokiba mártottam.
Díszítő cukrot szórtam rá.
10 dkg cukor
A tészta hozzávalói:
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
15 dkg vaj
3 dl tej
2 evőkanál rum
A dió töltelékhez:
120 gr marcipán reszelve
20 dkg lágy vaj
4 cl rumaroma