Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Áfonyás Mille-Feuille recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 832 alkalommal

elkészítve: 145 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A leveles tésztát megpróbáljuk 12 db egyenlő részre vágni. A tészta csíkokat tepsibe rakjuk, majd egyenként megszórjuk cukorral, és 20 percre hűtőbe tesszük.

Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a citromos krémet. A mascarponét 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a levét, ezzel is elkeverjük. A tejszínbe beleszórjuk a zselé fixet, és kemény habbá verjük. Végezetül a tejszínhabot apránként belekeverjük a mascarpone krémbe.

A tésztánkat kivesszük a hűtőből és újra megszórjuk a tészta csíkokat cukorral és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 12 percre. Hűlni hagyjuk. Veszünk egy habzsákot, belerakjuk a citromos sajtkrémet, szép kis rózsákat nyomunk a ropogós tésztára, majd áfonyával kirakjuk. Következik a második lap, amit ráteszünk, ismét krém következik, majd áfonya. A harmadik lap alját is megkenjük krémmel vékonyan, hogy ne csússzon le, ismét krém, áfonya, majd a negyedik lap alját is megkenjük krémmel ? ez lesz a tető.

sütési idő: 12 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A tejszínt minden esetben felhasználás előtt több órára tegyük hűtőbe.

Hozzávalók

csomag előre kinyújtott nyújtott leveles tészta
2 dl tejszín
250 dkg mascarpone sajtkrém
1 citrom leve és reszelt héja
1 csomag friss áfonya
6 evőkanál cukor
1 csomag instant zselé fix

Kövess minket a Facebookon is!