

megtekintve: 5 808 alkalommal
elkészítve: 181 alkalommal megfőztem én is
Először a gombóc hozzávalóit összekeverjük. A vízben áztatott kenyérszeletet kicsit kinyomkodjuk, apróra összetépkedjük, s a többi hozzávalóhoz keverjük, majd állni hagyjuk.
Nekem ebből a mennyiségből 14 db gombóc lett.
Olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd rászórjuk a zsülienre vágott zöldséget és répát, s az őrölt tárkonyt, majd megkeverjük, s felöntjük kb. 2 dl vízzel.
Pároljuk kb. 15 percig, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, kis borst és őrölt köménymagot szórunk bele.
Ha forr a leves, akkor az előzőleg összekevert húsgombócokat belerakosgatjuk.
Kb. 30 percig főzzük, néha megkevergetjük.
Majd kb. 1 dl tejfölt összekeverünk kis vízzel, s villával óvatosan a leveshez keverjük, s pár percig forraljuk.
El is készült a levesünk!
főzési idő: 45 min
Amikor már a gombócok benne vannak a levesben, óvatosan kevergessük, nehogy szétessenek a gombócok.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
0,5 kg darálthús
1 szelet vízbe áztatott kenyér
1 egész tojás, só
Hozzávalók a leveshez:
1 kis étolaj
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 nagyobb répa
1 nagyobb zöldség
1 csipet őrölt tárkony
őrölt fehérbors, őrölt köménymag
1 dl tejföl, vagy tejszín
só