megtekintve: 4 459 alkalommal
elkészítve: 107 alkalommal megfőztem én is
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, ( 5-8 perc) majd hozzá szitáljuk a keményítős lisztet, és a kakaót. Sütőpapírral bélelt formában 180 C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük. A krémhez a vajat habosra keverjük a sűrített tejjel. A ganace-hoz a felforrósított tejszínhabot ráöntjük a csokoládéra, simára keverjük, kihűtjük, majd hidegen habosra keverjük. A piskótát három lapra vágjuk. Két lapot megkenünk a tejkrémmel, a harmadik lapot, és az oldalát a csoki ganace-val kenjük. Tetszés szerint díszíthetjük. Pár órát hűtőben pihen, majd kockára vágva tálaljuk.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók (20x20 cm forma)
5 tojás
170 gr cukor
pici só
40 gr kakaó
30 gr kukorica keményítő
100 gr liszt
Krém hozzávalói:
150 gr vaj
250 gr sűrített tej
Ganache hozzávalói:
150 gr étcsokoládé
225 ml tejszínhab