rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gül Tatlısı - sziruppal öntözött rózsák recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 091 alkalommal

elkészítve: 75 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Az átszitált lisztet és búzadarát elkeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk az olajjal, a joghurttal, a vajjal és az ételfestékkel.
Betesszük a hűtőbe legalább 30 percre.

A vizet és a cukrot egy lábasban elkeverjük és folyamatosan kevergetve felforraljuk, forrástól számítva 5-6 percig főzzük még.
Félretesszük hűlni.

A tésztát kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 6 cm-es köröket vágunk.
A körökből 6-ot egymás mellé rakunk, úgy, hogy a szélek egymáson legyen (kb. a kör negyedéig). A szélső kör közepére tesszük a mogyorókat majd feltekerjük a köröket.
Az így kapott rudat ketté vágjuk, a szirmokat eligazítjuk és a talpukra állítva 4-5 cm távolságra egymástól egy tepsibe rakjuk.

180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Amikor elkészülnek még forrón megöntözzük a rózsákat a kihűlt sziruppal, kb. 1 órát a szirupban áztatjuk. Közben néhányszor még a lecsorgó sziruppal újra megöntözzük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A szirup mennyisége lehet, hogy kicsit sok, elég lenne a 3/4-e vagy talán a fele is.

Hozzávalók

Tészta:
200 g liszt
100 g búzadara
0,4 dl olaj
0,4 dl natúr joghurt
60 g vaj
1/2 cs sütőpor
piros ételfesték

Szirup:
360 g cukor
360 ml víz
1 narancs leve

A rózsa közepébe:
mogyoró

Kövess minket a Facebookon is!