Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Medvahagymás túrótorta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 5 801 alkalommal

elkészítve: 181 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: KisNagyika

Elkészítése

1. A felforralt tejbe beleöntjük a kefírt, beletesszük a szitán áttört túrót, állandó keverés mellett takarék lángon sűrűsödésig forraljuk. Ekkor levesszük a tűzről és szűrőn lecsepegtetjük.
2. A túrómasszához hozzátesszük az olvasztott Rama-t, a kissé felvert tojást (nem kell habosra verni, csak egyneműsíteni), sót, szódabikarbónát és takarék lángon állandóan kevergetve 5 percig főzzük.
3. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük a medvehagymát és a masszát szobahőmérsékletűre hűtjük.
4. Kerek formát frissen tartó fóliával kibélelünk, úgy hogy túl lógjon rajta, belenyomkodjuk a túrómasszát, ráhajtjuk a széleit és jól behűtjük. Tálaláskor tortaszerűen szeleteljük.

főzési idő: 15 min

Személyes jó tanács

Reggelihez, vacsorához finom és könnyű étel

Hozzávalók

- 1 l tej (2,8 %-os)
- 2 dl kefir
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg olvasztott Rama
- 1 db tojás
- 1 ek só
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek apróra vágott medvehagyma

Kövess minket a Facebookon is!