

megtekintve: 12 422 alkalommal
elkészítve: 231 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:A riszt előfözzök,hűlni hagyjuk A kaprot és a hagymát felaprítjuk, a darálthúshoz hozzáadjuk a tojást, a rizst,a sót,a borsot,a pirospaprikát,összegyúrjuk.Kis gombócokat formázunk. Egy lábasba betesszük a felaprított kaprot , majd belerakjuk a húsgombócokat,sózzuk,borsozzuk,és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje lassútűzön puhára főzzük.Ha megfőttek a húsgombócok kivesszük őket és így habarjuk be a mártást ,és majd visszarakjuk,és össze rotyogtatjuk.Amíg főnek a húsgombócok elkészítjük a habarást,a tejfölt kikavarjuk 1 dl hideg vízzel,és liszttel,vagy keményített majd veszünk ki a gombóc levéből ,és hozzá adjuk a habaráshoz .Ezzel is jól elkavarjuk ,így kiegyenlítettük a hőt ,és nem lesz csomós a mártásunk.Majd a forrásban lévő alapéléhez öntjük,gyors mozdulattal összekeverjük,és ki forraljuk.Majd ízesítjük cukorral,és ecettel
főzési idő: 40 min
Mindig forrásban lévő alaphoz öntjük a habarást.
Hozzávalók:1 csokor kapor, 2 dl tejföl,20 dkg darált hús,10 dkg rizs,1 db tojás 1 kis fej vöröshagyma,só,bors,1 teáskanál pirospaprika,2 evőkanál liszt,vagy kukorica keményítő,1 evőkanál cukor, 1 evőkanál 10 % ecet.